Vind je het leuk om collega schoonheidsspecialisten te ontmoeten? Om je vakkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen? Dan is het netwerk ‘Ontmoeten & Verbinden’ echt iets voor jou! Deelname is gratis voor ANBOS-leden. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over NOV.
Wat is het Netwerk ‘Ontmoeten & Verbinden’?
Lees via de volgendelink wat het Netwerk 'ontmoeten & verbinden' inhoud.
Heb je vragen?
Wij staan voor je klaar. Kijk of het antwoord op jouw vraag hieronder tussen veel gestelde vragen staat. Je kunt ook een mailtje sturen naar ontmoeten-verbinden@anbos.nlof bellen naar 0348-748200 op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur.
Ben je netwerkvoorzitter?
Download hier dan handige voorbeelddocumenten om te gebruiken tijdens de bijeenkomst.
Dit is een groep ANBOS-leden die 2x per jaar met elkaar in gesprek gaat rondom een bepaald thema aan de hand van een vaste agenda en kernpunten.
Waarom zijn deze netwerkkringen gestart?
Het doel is om meer contact tussen individuele schoonheidsspecialisten (ANBOS-leden) te organiseren op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Op deze manier kan er meer kennis gedeeld worden en is er meer verbreding en betrokkenheid bij elkaar, ANBOS en de branche. Het is natuurlijk ook veel leuker om samen te werken aan kwaliteitsverbetering.
Waar vinden de netwerkbijeenkomsten plaats?
Een netwerkbijeenkomst kan overal plaatsvinden. De kring kan dit zelf bepalen, met de netwerkvoorzitter als belangrijkste tussenpersoon. Denk bijvoorbeeld aan het rouleren van een middag in elkaars salon, of bij mooi weer bij iemand in de tuin. ANBOS neemt hier geen faciliterende rol op zich en biedt hiertoe ook geen vergoedingen.
Moet ik aangesloten zijn bij ANBOS om hier aan deel te kunnen nemen?
Voor het deelnemen aan de netwerkbijeenkomsten moet je ANBOS-lid zijn. Als lid mag je per bijeenkomst één stagiaire meenemen.
Andere niet-leden zijn uiteraard welkom om kennis te maken met het netwerk. Na het bijwonen van 1 vergadering kan besloten worden om wel of geen ANBOS-lid te worden.
Hoe lang duren de bijeenkomsten?
De bijeenkomsten duren minimaal 2 uur waarbij er één uur het aangeleverde agendapunt van ANBOS gesproken wordt.
Zijn dit offline of online bijeenkomsten?
De opzet is om fysiek bij elkaar te komen om zo met elkaar in gesprek te gaan rondom een bepaald thema. Zolang het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om met meerdere personen bij elkaar te komen, zullen de bijeenkomsten online plaatsvinden.
Kan ik zelf onderwerpen of thema’s aandragen?
Per bijeenkomst zal ANBOS 1 agendapunt aanleveren waarover met elkaar gediscussieerd moet worden. Het overige programma is naar eigen inzicht in te vullen.
Wat is het verschil tussen deze bijeenkomsten en de oude ANBOS ‘regio-bijeenkomsten’ van vroeger?
De regio-bijeenkomsten zijn fysieke bijeenkomsten waarbij het voornamelijk een “statische bijeenkomst” is met sprekers over een bepaald onderwerp. Bij de bijeenkomsten Ontmoeten & Verbinden is het juist de bedoeling om hierin een actieve rol aan te nemen door in gesprek te gaan met collega’s over bepaalde onderwerpen en situaties.
Netwerkvoorzitter
Wat is een ‘netwerkvoorzitter’?
Netwerkvoorzitters zijn ANBOS-leden die regionaal het voorzitterschap van een netwerkkring op zich nemen. Zo dragen ze bij aan het verbeteren van kwaliteit van de netwerken zelf. Vandaar de naam. ANBOS onderhoudt rechtstreeks contact met deze voorzitters. Ze zijn de brug tussen ANBOS en het netwerk.
Hoe ziet de functie ‘netwerkvoorzitter’ eruit?
Netwerkvoorzitters nodigen de leden van de kring uit, bereiden het programma voor (gebaseerd op de suggesties van ANBOS), beleggen het schrijven van notulen (bij kringleden) en beheren de aanwezigheid tijdens de bijeenkomst.
Hoe lang ben je voorzitter?
Het voorzitterschap verzorg je voor een periode van 2 jaar, waarbij je na 1 jaar daarin al wordt ondersteund door je opvolger, die het op haar/zijn beurt weer daarna op zich neemt.
Krijgt de netwerkvoorzitter ook hulp vanuit ANBOS?
De netwerkvoorzitters krijgen vooraf een training aangeboden.
Aanmelden
Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt je individueel aanmelden met het verzoek je te plaatsen in een groep in een bepaalde regio.
Je kunt je aanmelden met een volledige groep met minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers inclusief een voorzitter.
Moet ik alleen mijzelf aanmelden of een hele groep?
Dit kan beide. Je kunt zelf een voorstel doen voor een groepsindeling. De netwerkvoorzitter meldt zich in dit geval bij ANBOS aan, met daarbij de namen van tenminste 5 en maximaal 14 andere leden.
Uiteraard kun je je ook individueel aanmelden bij ANBOS met het verzoek je te plaatsen in een bepaalde regio.
Kan een groep ook crossregionaal worden opgezet?
ANBOS wil schoonheidsspecialisten onderling met elkaar in contact brengen, op een laagdrempelig en dus regionaal niveau. De groep kan ook crossregionaal worden opgezet, maar dan alleen op eigen initiatief door het aanmelden van een complete groep, inclusief voorzitter.
Hoeveel netwerkbijeenkomsten vinden er per jaar plaats?
Er zullen 2 bijeenkomsten per jaar plaatsvinden. Eén in het voorjaar (tussen maart en juni) en één in het najaar (tussen september en december).
Moet ik verplicht deelnemen aan een netwerkbijeenkomst Ontmoeten & Verbinden?
Deelname aan de netwerkbijeenkomsten is op vrijwillige basis. Eenmaal aangemeld is er wel een aanwezigheidsinspanning van kracht waarbij je je committeert aan het netwerk.
Moet ik mijzelf voorbereiden op een bijeenkomst?
Het is de bedoeling dat je je voorbereid op de bijeenkomst aan de hand van de ontvangen agenda van de voorzitter. De voorbereiding van de ene bijeenkomst zal wellicht meer tijd kosten dan de andere bijeenkomst. Dit is uiteraard afhankelijk van het onderwerp dat tijdens de bijeenkomst besproken gaat worden.
Zijn hier kosten aan verbonden?
Er zijn geen kosten verbonden aan de netwerkbijeenkomsten.
Wat levert het mij op?
- Het praten met collega's en de reflectie op het eigen handelen is goed voor je persoonlijke groei - Als kringlid kun je met collega's op een gezellige en laagdrempelige manier je passie delen voor het vak. - Door het uitwisselen van kennis kun je je eigen vakkennis vergroten. - Door het delen van ervaringen kun je je eigen ondernemerschap verbeteren. - Dankzij de netwerkkringen verhogen we samen de kwaliteit van de branche. - Met je deelname aan de netwerkkringen kun je SKIN accreditatiepunten verdienen.
SKIN accreditatiepunten
Krijg ik hiervoor ook accreditatiepunten voor het SKIN register?
De netwerkbijeenkomsten worden binnen het SKIN register ter accreditatie aangeboden. Deze zullen vallen onder het geaccrediteerde domein “Ontmoeten en verbinden”.
Krijg je als netwerkvoorzitter evenveel accreditatiepunten?
Nee, de netwerkvoorzitter heeft meer taken waardoor deze per bijeenkomst 3 punten ontvangt (3 uur) en de deelnemers van de groep 2 punten (2 uur).
Hoeveel punten moet ik voor “Ontmoeten en verbinden” minimaal halen binnen het SKIN register?
Er is geen minimum aantal punten dat je moet halen voor het domein “Ontmoeten en verbinden”.
Hoe zit het ook al weer met de punten die behaald moeten worden voor herregistratie in het SKIN register?
Voor herregistratie in het SKIN register moet je minimaal 60 accreditatiepunten halen. Hiervan moeten er minimaal 40 behaald zijn met geaccrediteerde scholing en mogen er maximaal 20 behaald zijn voor niet-geaccrediteerde scholing.
Van de 40 punten moeten er minimaal 10 behaald zijn binnen het domein “Vakinhoud en professionalisering” en 10 punten binnen “Beroepsethiek, wet- en regelgeving en veiligheid”. (Voor dit laatste domein geldt een coulanceregeling als je SKIN geregistreerd bent in 2020 of 2021. Je hebt hierover in april 2023 bericht ontvangen van het SKIN register.)
De overige 20 punten voor geaccrediteerde scholing mag je zelf indelen onder alle domeinen. Deze zijn:
- Vakinhoud en professionalisering - Beroepsethiek, wet- en regelgeving en veiligheid - Organisatie en ondernemersschap - Ontmoeten en verbinden.
Ja, ik accepteer cookies.
Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.