Menu

De BeautyBank: een hartverwarmend initiatief

donderdag 25 juli 2024

ANBOS ging in gesprek met Karin Gombert, oprichtster van de BeautyBank. Graag informeren we jullie over dit initiatief en vertellen we onze leden waarom we met de BeautyBank in gesprek zijn gegaan.

De BeautyBank: een hartverwarmend initiatief

Wat is de BeautyBank?
“Sinds 2015 groeien we tegen de stroom in. Zelfs in een rijk land als Nederland groeit de armoede en uiterlijke verzorging is een van de eerste punten waarop wordt bespaard. Dit is schrijnend want  het uiterlijk is ontzettend belangrijk voor de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van ieder mens.”, Karin Gombert, oprichtster BeautyBank.

De BeautyBank verbindt mensen met beautyprofessionals die belangeloos behandelingen beschikbaar stellen. Het doel van de organisatie is om mensen te helpen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Inmiddels hebben al 200 behandelaars zich aangesloten.

Wie komt er in aanmerking voor een behandeling?
“Mensen die door welke omstandigheden dan ook in een neerwaartse spiraal zijn gekomen, denk aan een scheiding of je baan verliezen. Als de kosten hoger blijven dan de inkomsten, kan het zijn dat je in de schulden komt. Ons doel is om mensen weer hoop en zelfvertrouwen te geven, zodat ze weer stappen gaan zetten om vooruit te komen.”


ANBOS en Karin Gombert van De BeautyBank

Kortom, de Beautybank is er om mensen die het minder breed hebben mooi te maken, te empoweren en een duwtje in de goede richting te geven. Dit past mooi binnen het speerpunt van ANBOS om erkenning te creëren over wat schoonheidsspecialisten kunnen betekenen voor het welzijn van hun klanten. Want wij weten als geen ander wat een behandeling voor onze klanten doet. Door deze samenwerking aan te gaan zorgen we ervoor dat ook de BeautyBank het belang van kwalitatieve en gediplomeerde zorg voorop stelt en uitdraagt en zorgen we voor een positieve impact binnen de branche.

Hoe kun jij je aanmelden?
“Heb je een hart voor mensen die het hard hebben? dan zien wij jouw aanmelding graag tegemoet via het aanmeldformulier op de website. Er is geen minimaal aantal keer dat je een behandeling beschikbaar moet stellen. Zie het maar zo: de professionals zijn eigenlijk donateur, en bepalen zelf hoeveel ze willen doneren. Dit kunnen een of meerdere behandelingen zijn.”

Als professional krijg je er ook iets voor terug, zo zal zowel de BeautyBank als ANBOS je uitlichten op de websites en social media. De BeautyBank is op dit moment vooral op zoek naar professionals in de regio's Utrecht, Drenthe, Groningen, Zuid-Holland, Noord-Holland en Limburg.

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.